Loading...

Shopping cart

Your Cart is empty

Go to Shop
Subtotal:
₹ 0.00
Blood Relation Problems level 4
Q1–10 of 49
1

Directions (Questions 1 to 5): Read the following information and answer these questions on the basis of the information provided:

(i) There is a family of 5 persons- A, B, C, D and E.
(ii) They are working as a doctor, a teacher, a trader, a lawyer and a farmer.
(iii) B, an unmarried teacher, is the daughter of A.
(iv) E, a lawyer, is the brother of C.
(v) C is the husband of the only married couple in the family.
(vi) A, a farmer, is a father of two sons and an unmarried daughter.
(vii) Daughter-in-law of A is a doctor.

1. Who is the doctor in the family?

Correct Answer: (d) D
Explanation: No explanation available.
2

Directions (Questions 1 to 5): Read the following information and answer these questions on the basis of the information provided:

(i) There is a family of 5 persons- A, B, C, D and E.
(ii) They are working as a doctor, a teacher, a trader, a lawyer and a farmer.
(iii) B, an unmarried teacher, is the daughter of A.
(iv) E, a lawyer, is the brother of C.
(v) C is the husband of the only married couple in the family.
(vi) A, a farmer, is a father of two sons and an unmarried daughter.
(vii) Daughter-in-law of A is a doctor.

2. Which of the following is a group of male members in the family?

Correct Answer: (c) A, C and E
Explanation: No explanation available.
3

Directions (Questions 1 to 5): Read the following information and answer these questions on the basis of the information provided:

(i) There is a family of 5 persons- A, B, C, D and E.
(ii) They are working as a doctor, a teacher, a trader, a lawyer and a farmer.
(iii) B, an unmarried teacher, is the daughter of A.
(iv) E, a lawyer, is the brother of C.
(v) C is the husband of the only married couple in the family.
(vi) A, a farmer, is a father of two sons and an unmarried daughter.
(vii) Daughter-in-law of A is a doctor.

3. Which of the following is a group of female members in the family?

Correct Answer: (b) B and D
Explanation: No explanation available.
4

Directions (Questions 1 to 5): Read the following information and answer these questions on the basis of the information provided:

(i) There is a family of 5 persons- A, B, C, D and E.
(ii) They are working as a doctor, a teacher, a trader, a lawyer and a farmer.
(iii) B, an unmarried teacher, is the daughter of A.
(iv) E, a lawyer, is the brother of C.
(v) C is the husband of the only married couple in the family.
(vi) A, a farmer, is a father of two sons and an unmarried daughter.
(vii) Daughter-in-law of A is a doctor.

4. Which of the following is the married couple?

Correct Answer: (d) CD
Explanation: No explanation available.
5

Directions (Questions 1 to 5): Read the following information and answer these questions on the basis of the information provided:

(i) There is a family of 5 persons- A, B, C, D and E.
(ii) They are working as a doctor, a teacher, a trader, a lawyer and a farmer.
(iii) B, an unmarried teacher, is the daughter of A.
(iv) E, a lawyer, is the brother of C.
(v) C is the husband of the only married couple in the family.
(vi) A, a farmer, is a father of two sons and an unmarried daughter.
(vii) Daughter-in-law of A is a doctor.

5. Who is the trader in the family?

Correct Answer: (c) C
Explanation: No explanation available.
6

Directions (Questions 6 to 10): Answer the questions based on the following information:

In a family of 6, there are 3 men X, Y and Z and 3 women A, B and C. The six are Architect, Lawyer, Chartered Accountant profession but (CA), Professor, Doctor and Engineer by profession but not in the same order.
I. There are 2 married couples and 2 unmarried persons.
II. Z is not A's husband.
III.The doctor is married to the lawyer.
IV. A's father is a professor.
V. Y is not X's son, nor is he an architect or professor.
VI. The lawyer is C's daughter-in-law.
VII. X is married to the CА.

26. Who is the Architect?

Correct Answer: (a) A
Explanation: No explanation available.
7

Directions (Questions 6 to 10): Answer the questions based on the following information:

In a family of 6, there are 3 men X, Y and Z and 3 women A, B and C. The six are Architect, Lawyer, Chartered Accountant profession but (CA), Professor, Doctor and Engineer by profession but not in the same order.
I. There are 2 married couples and 2 unmarried persons.
II. Z is not A's husband.
III.The doctor is married to the lawyer.
IV. A's father is a professor.
V. Y is not X's son, nor is he an architect or professor.
VI. The lawyer is C's daughter-in-law.
VII. X is married to the CА.

7. Which of the following is a married couple?

Correct Answer: (b) X and C
Explanation: No explanation available.
8

Directions (Questions 6 to 10): Answer the questions based on the following information:

In a family of 6, there are 3 men X, Y and Z and 3 women A, B and C. The six are Architect, Lawyer, Chartered Accountant profession but (CA), Professor, Doctor and Engineer by profession but not in the same order.
I. There are 2 married couples and 2 unmarried persons.
II. Z is not A's husband.
III.The doctor is married to the lawyer.
IV. A's father is a professor.
V. Y is not X's son, nor is he an architect or professor.
VI. The lawyer is C's daughter-in-law.
VII. X is married to the CА.

8. Which of the following combinations of person and profession is correct?

Correct Answer: (d) C- Chartered Accountant
Explanation: No explanation available.
9

Directions (Questions 6 to 10): Answer the questions based on the following information:

In a family of 6, there are 3 men X, Y and Z and 3 women A, B and C. The six are Architect, Lawyer, Chartered Accountant profession but (CA), Professor, Doctor and Engineer by profession but not in the same order.
I. There are 2 married couples and 2 unmarried persons.
II. Z is not A's husband.
III.The doctor is married to the lawyer.
IV. A's father is a professor.
V. Y is not X's son, nor is he an architect or professor.
VI. The lawyer is C's daughter-in-law.
VII. X is married to the CА.

9. Which of the given statements is superfluous and can be dispensed with?

Correct Answer: (b) II
Explanation: No explanation available.
10

Directions (Questions 6 to 10): Answer the questions based on the following information:

In a family of 6, there are 3 men X, Y and Z and 3 women A, B and C. The six are Architect, Lawyer, Chartered Accountant profession but (CA), Professor, Doctor and Engineer by profession but not in the same order.
I. There are 2 married couples and 2 unmarried persons.
II. Z is not A's husband.
III.The doctor is married to the lawyer.
IV. A's father is a professor.
V. Y is not X's son, nor is he an architect or professor.
VI. The lawyer is C's daughter-in-law.
VII. X is married to the CА.

10. Who are the two unmarried persons?

Correct Answer: (a) Y and A
Explanation: No explanation available.
Page 1 of 5
Home Courses PYQs Exams Login